• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2013.
Travanj
11

ZAVRŠENA EDUKACIJA O PODUZETNIŠTVU U TURIZMU

Uručenjem potvrda dvadesetsedmorici polaznika druge skupine, završila je provedba programa „Poduzetništvo u ekonomiji znanja 4“ – Poduzetništvo i kontinentalni turizam u Bjelovarsko – bilogorskoj županiji. Uručiti su ih voditelj Programa FBA (Fundamentals of Business Administration) zagrebačkog Ekonomskog fakulteta prof.dr.sc. Marko Kolaković i župan Miroslav Čačija.

Riječ je o specijalističkoj edukaciji za kontinentalni turizam, a stečen stupanj obrazovanja upisuje se u radnu knjižicu. Program od 120 nastavnih sati, obuhvaćao je znanja o poduzetništvu, poduzetničkom menadžmentu i računovodstvu, marketingu, mikro i makro ekonomiji, upravljanju kvalitetom, financiranju poduzetničkih projekata i to sve za područje turizma, a predavalo  ih je desetak profesora zagrebačkog Ekonomskog fakulteta.
Ovo je četvrti specijalistički studij koji se prema Programu FBA zagrebačkog Ekonomskog fakulteta provodi u Bjelovarsko – bilogorskoj županiji. Predviđen je za sve koji trebaju dodatna znanja iz područja kontinentalnog turizma, kao što su članovi obiteljskih gospodarstava, upravitelji i članovi zadruga, načelnici općina i ostali zainteresirani za stjecanje dodatnih znanja iz područja kontinentalnog turizma. S obzirom na neočekivani odaziv zainteresiranih, održao se u dvije skupine tako da je edukaciju završilo ukupno 60 polaznika. Program su sufinancirali Bjelovarsko – bilogorska županija i Ministarstvo turizma RH, tako da su polaznici plaćali tisuću kuna. Provedbu edukacije u Bjelovaru organizirali su Bjelovarsko – bilogorska županija, Regionalna razvojna agencija Bjelovarsko-bilogorske županije i Poslovni park  „Lora d.o.o.“ Bjelovar.
Županija ovom edukacijom, prema Turističkom masterplanu, provodi aktivnosti kojima je cilj povećati doprinos turističkog sektora u gospodarstvu i zapošljavanju, povećati tržište za poljoprivrednu proizvodnju, razviti i osmišljeno promovirati nove te poboljšati turističke proizvode županije, te poticati međuregionalnu i prekograničnu suradnju u kreiranju novih, zajedničkih proizvoda.

BBŽ BBŽ

BBŽ BBŽ

   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a