• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2015.
Travanj
22

ZAVRŠNA KONFERENCIJA PROJEKTA REACH-OUT

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji održana je završna konferencija projekta „REACH-out“ u kojemu je Županija sudjelovala kao partner Zadarskoj županiji.

Projekt REACH-out započeo je 1. rujna. 2013. godine i traje do 30.travanja 2014. godine. Ukupna vrijednost projekta je 213.442,74 eura od čega Europski socijalni fond sufinancira 70,72% ukupne vrijednosti. Cilj projekta bio je osposobljavanje nezaposlenih za pomoć pri radnom angažiranju osobama s intelektualnim teškoćama. Na završnoj konferenciji predstavljeni su rezultati projekta: osposobljavanje nezaposlenih, podizanje svjesnosti poslodavca za zapošljavanje osoba s intelektualnim teškoćama, te pilot radni angažman asistenata osobama s intelektualnim teškoćama.

Završnoj konferenciji prisustvovali su i bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs i zamjenik zadarskog župana Rudolf Dvorski.

Na ovoj završnoj Konferenciji podvlači se crta pod uspješnost projekta. Što se nas tiče on je iznimno dobar i uspješan, jer ne samo da smo povukli sredstva Europske unije, nego smo i pomogli ljudima koji su nezaposleni, ali i osobama s intelektualnim teškoćama. Mislim da je to hvale vrijedno. Svako društvo mora i treba pažnju posvetiti prema najslabijima u društvu. U ovoj situaciji i onima koji su poslovno zdravi nije lako doći do radne knjižice. Uz socijalnu osviještenost i sve one druge ciljeve u projektu koji su u cijelosti ostvareni mi smo imali i osam asistenata u nastavi koje će sasvim sigurno sada svoje iskustvo dobro iskoristiti, istaknuo je župan Bajs na završnoj konferenciji projekta EACH-out.

Inače, Zadarska županija bila je nositelj projekta, a njezini partneri bili su Bjelovarsko-bilogorska županija, Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područni zavodi Zadar i Bjelovar, Udruga za pomoć osobama s mentalnom retardacijom Svjetlo iz Zadra, Društvo za pomoć mentalno retardiranim osobama Bilogora Bjelovar i JU Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA nova.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a