• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2015.
Rujan
26

ZAVRŠNICA GRAĐANSKE INICIJATIVE „IGRALICA“

Bjelovarski centar za razvoj civilnog društva i Vijeće bjelovarskog mjesnog odbora Stjepan Radić priveli su kraju svoju građansku inicijativu „Igralica“, a potporu njihovu rau dao je i župan Damir Bajs

Bjelovarski centar za razvoj civilnog društva prošao je na natječaju za program “Naš doprinos zajednici” Regionalne zaklade za lokalni razvoj “Zamah”. Bjelovarska Udruga dobila je najveći mogući iznos, trinaest tisuća kuna za projekt Igralica, koji je podrazumijevao uređenje dječjeg igrališta i doma Mjesnog odbora Stjepan Radić u Bjelovaru. Tako su članovi Udruge i mještani Mjesnog odbora obavili mnoge poslove na radnim akcijama poput krečenja doma, bojanja stolarije i uređenja okoliša doma. Uređeno je i dječje igralište, a kraj provedene akcije obilježila je sadnja voća u sklopu doma i svečano otvorenje dječjeg igrališta.

Vaša akcija uspjela je dobiti potporu na natječajima i to mi je posebno drago. To znači da civilno društvo koje stoji iza toga upravo radi na dobrobit građana. Sve je to poduprla i Regionalne zaklada Zamah,  a ono što mene posebno veseli je da je dobar dio aktivnosti usmjeren prema djeci. Tako se i zove projekt Igralica – za sretna dječja lica i mislim da mi u lokalnoj sredini možemo, moramo i trebamo napraviti da sredinu prilagodimo najmlađima. Vidi se da je akcija uspjela samim time što je izrazito puno ljudi došlo samo i volontiralo što pokazuje kako se može okupiti zajednica za opće dobro, rekao je župan Bajs, inače i sam stanovnik MO Stjepan Radić.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a