• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2013.
Listopad
14

ZDRAVOM PREHRANOM DO ZDRAVOG ŽIVOTA U BJELOVARSKO-BILOGORSKOJ ŽUPANIJI

U sklopu promidžbene akcije „Zdravom prehranom do zdravog života- jabukom do zdravlja“ u organizaciji Lige protiv raka Bjelovarsko- bilogorske županije i ove su godine članovi Lige na bjelovarskoj Gradskoj tržnici prodavale jabuke.

Novac prikupljen u ovoj akciji ide u humanitarne svrhe za prevenciju malignih bolesti. U ime Bjelovarsko-bilogorske županije koja podržava sve aktivnosti  Lige za borbu protiv raka,  u akciju se uključila zamjenica župana Đurđica Ištef Benšić, koja je zajedno sa ostalim sudionicima okupljenima prodavala jabuke.
U današnje vrijeme oboljelih od  karcinoma je sve više pa osim humanitarnog cilja, ovom akcijom se željelo potaknuti građane da brinu o vlastitom zdravlju i da svojim životnim izborima preveniraju bolest, ponajprije kad je riječ o prehrani.  A osim  zdrave prehrane,  istaknuto je i ovaj put u Bjelovaru, bitni su i redovni liječnički pregledi.
Među namirnicama koje bi svatko obavezno trebao uključiti u svoju prehranu su povrće i voće, pogotovo jabuke. Bitno je napomenuti da su najbolji izbor domaće jabuke, uzgojene bez pesticida.  Kako je većina hrane puna umjetnih dodataka, konzervansa i aditiva, zabilježen je i porast karcinoma probavnih organa i zato je najbolja prevencija zdrava domaća prehrana, sa što manje tehnološki obrađena.
 

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a