• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2016.
Studeni
8

ZIMSKA SLUŽBA SPREMNA ZA ZIMSKE UVJETE

Zimska služba Ceste d.d. spremna je za nadolazeće zimsko razdoblje u što se uvjerio i bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs na smotri vozila i strojeva za zimsku službu 2016./2017. godinu.

Smotri su prisustvovali i predstavnici Službe inspekcije cestovnog prometa Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, Županijske uprave za ceste BBŽ te predstavnici Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske. Tom prilikom obavili su pregled 25 vozila koja će u narednom zimskom razdoblju čistiti snijeg s 254 km državnih cesta i 923 km županijskih cesta.

Građani naše županije očekuju da imaju dobru zimsku službu. Mi smo u području gdje je to potrebito, a na ovoj smotri smo pogledali što možemo očekivati. 25 vozila je spremno za očistiti ceste i to će učiniti u najkraće moguće vrijeme kako bi ljudi mogli obavljati svoje poslove. Služba je osigurala i odgovarajuće količine soli, stoga je sve spremno za zimu. Mi još uvijek imamo cesta koje nisu u dobrom stanju i predstavljaju ograničavajući faktor za ljude koji žive kraj njih, posebice u zimskim mjesecima. Ipak, vjerujem da će program obnove cesta koji smo započeli dovesti do toga da stanovnici imaju novu kvalitetu za razdoblje 2016./2017. godinu, rekao je župan Bajs.

Da je zimska služba spremna, potvrdio je i Krunoslav Knezić, voditelj Zimske službe. Kao i svake godine pripremili smo vozila za zimsku službu. Spremno je 25 vozila s ralicama i posipačima, a imamo spremnu i sol. Čim snijeg počne padati, mi odmah izlazimo na teren. Vozila su spremna u 5 stacionara diljem županije, odnosno u gradovima Bjelovar, Čazma, Daruvar, Garešnica i Grubišno Polje. Mi ceste čistimo prema programu, odnosno prema prioritetima od višeg prema nižem rangu, a najprije se čiste državne i glavne županijske ceste, pojasnio je Knezić.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a