• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2014.
Lipanj
30

ZLATNA KUNA DODIJELJENA NAJUSPJEŠNIJIM TVRTKAMA U BJELOVARSKO-BILOGORSKOJ ŽUPANIJI

Hrvatska gospodarska komora svake godine dodjeljuje nagradu Zlatna kuna najuspješnijim tvrtkama ocjenjujući njihovo poslovanje. U kategoriji malih trgovačkih društava Zlatnu kunu dobila je tvrtka Iveta d.o.o., srednjih tvrtka VRT d.o.o., a prestižno priznanje u kategoriji velikih tvrtki kao jedinom nominiranom u toj kategoriji pripalo je trgovačkom lancu Pevec d.d.

Na svečanoj sjednici Gospodarskog vijeća Županijske komore Bjelovar uručena su priznanja, plakete Zlatna kuna za najuspješnije poslovanje u 2013. godini, u kategoriji malih, srednjih i velikih trgovačkih društava. Osim članova Gospodarskoga vijeća i župana Damira Bajsa sa suradnicima, na sjednici su bili saborski zastupnici Vanja Posavac, Zlatko Tušak i Vladimir Bilek, zamjenica gradonačelnika Grada Bjelovara Jasna Višnjević, predsjednici Županijske obrtničke i poljoprivredne komore, predstavnici nominiranih tvrtki i medija te ostali uzvanici.

Plaketu Zlatna kuna za najuspješnije malo trgovačko društvo dobila je tvrtka Iveta d.o.o. za proizvodnju i ugradnju stolarije od PVC profila iz Bjelovara. Iveta je bila prva tvrtka koja se u ovome dijelu Hrvatske počela baviti proizvodnjom PVC stolarije te uz dugogodišnje iskustvo i prepoznatljivo ime tvrtka danas ima  razrađeno tržište i mnogobrojne zadovoljne kupce. Od osnutka se tvrtka stalno razvijala i širila asortiman te od jednoga zaposlenika u 1992. godini, Iveta danas zapošljava 126 djelatnika i sedam djelatnika u tvrtki kćeri Paneta.

U kategoriji srednjih trgovačkih društava, priznanje za izuzetne poslovne rezultate ostvarene u 2013. godini dobilo je trgovačko društvo VRT d.o.o. iz Bjelovara. VRT d.o.o. jedan je od vodećih proizvođača jabuka i sadnoga materijala u sjeverozapadnoj Hrvatskoj, a u ratarskoj proizvodnji među vodećima u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji. Višegodišnje iskustvo u poljoprivrednoj proizvodnji, tim stručnjaka, moderna mehanizacija te primjena europskih iskustava i standarda, temelj su voćarske i ratarske proizvodnje tvrtke VRT d.o.o.

U kategoriji velikih trgovačkih društava, najuspješnijom tvrtkom proglašena je tvrtka Pevec d.d. za maloprodaju neprehrambene robe, Bjelovar, kojoj je i uručena plaketa Zlatna kuna.    
U posljednje dvije godine od izlaska iz stečaja, društvo nastavlja s rastom te su otvorena tri nova  prodajna centra (Makarska, Novi Zagreb i Sesvete), a poslovanje u Splitu je preseljeno na novu lokaciju (Kaštel Sućurac) u kvalitetniji i primjereniji prostor. Otvaranjem prodajnoga centra Sesvete u svibnju ove godine broj prodajnih centara popeo se na četrnaest. Tako Pevec i dalje uspješno nastavlja poslovanje u gotovo svim krajevima Hrvatske s jasnom vizijom i misijom, uz nastavak investiranja, restrukturiranja i modernizacije poslovanja.

Priznanja tvrtkama dobitnicama u sve tri kategorije uručili su župan Damir Bajs i predsjednik ŽK Bjelovar Zlatko Kufner.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a