• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2016.
Svibanj
19

ŽUPAN BAJS I MINISTAR TOLUŠIĆ O PROJEKTIMA VAŽNIM ZA BJELOVARSKO-BILOGORSKU ŽUPANIJU I REPUBLIKU HRVATSKU

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs sa suradnicima, zamjenikom župana Nevenom Alićem i direktorom Regionalne razvojne agencije BBŽ Marijom Ferićem, održao je radni sastanak u Zagrebu s ministrom regionalnog razvoja i fondova Europske unije Tomislavom Tolušićem. Teme sastanka bili su projekti vezani uz Bjelovarsko-bilogorsku županiju, ali i ovaj dio Hrvatske.

Tako su župan Bajs i ministar Tolušić razgovarali vezano uz nastavak projekata:

a) Gradnje nove zgrade Opće bolnice Bjelovar
b) Realizacije projekta vodoopskrbe na području Bjelovarsko-bilogorske županije
c) Izgradnje brze ceste Zagreb-Vrbovec-Virovitica
d) Gradnje Centralnog odlagališta otpada Doline

Tom prilikom ministar Tolušić upoznao je župana Bajsa s natječajima Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije koji su u tijeku, ali i s onima koji su u pripremi i koji će uskoro biti raspisani.

Župan Bajs istaknuo je da ministar Tolušić povlači dobre i brze poteze na važnoj i odgovornoj funkciji kao čelni čovjek Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije i procjenjuje koje su stvari trenutno prioritetne i na kojima treba raditi. Bjelovarsko-bilogorska županija želi i je partner spomenutom Ministarstvu. Prostora za partnerski odnos zasigurno ima posebice ako se vežemo uz popis projekata koji su pripremljeni, a koje Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije planira kandidirati na europske fondove.

Sastanak u Ministarstvu župan Bajs je iskoristio i da pozove ministra Tolušića u radni posjet Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, što je ministar i prihvatio, a koji će biti najbolji način da se ministar i iz prve ruke uvjeri u projekte koji su u tijeku, ali i da se odrede planovi i rokovi za realizaciju projekata koji su u planu.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a