• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2015.
Rujan
29

ŽUPAN BAJS NA OBILJEŽAVANJU DANA OPĆINE BEREK

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs sa suradnicima prisustvovao je obilježavanju Dana Općine Berek i Dana njihova zaštitnika Svetog Mihovila.

Obilježavanje Dana Općine Berek bila je prigoda za održavanje svečane sjednice Općinskog vijeća na kojoj su istaknuti realizirani projekti, ali i planovi za budućnost. Tako je načelnik Općine Mato Tonković posebno naglasio dovršetak projekta izgradnje doma u Gornjoj Garešnici za koji još uvijek nisu dobili sredstva od Ministarstva regionalnog razvoja i kako sada stvari stoje dom će morati završiti vlastitim sredstvima kojih uvijek nedostaje, naglasio je načelnik Tonković. Požalio se i na lošu politiku države koja je svojom odlukom dodatno opteretila općine, a vezano uz prebacivanje novih kilometara prometnica u njihovu nadležnost. Tako je samo Općina Berek dobila na brigu oko tridesetak kilometara prometnica, ali ne i sredstva za njihovo održavanje, naglasio je Tonković.

Dan Općine Berek i Dan njihova zaštitnika Svetog Mihovila svim mještanima čestitao je i župan Damir Bajs. Općina Berek predstavlja onaj poticaj da svi radimo bolje. Jer, kada govorimo kako smo napredovali treba se sjetiti gdje smo mi zapravo bili. Berek je uvijek bio lijepi kraj. Berek je uvijek bio mjesto ljudi koji su puno radili, ali što se tiče cesta, vodovoda, aktivnosti škole, infrastrukture i mnogih drugih stvari to se događalo i rješavalo postepeno. Sva ta obnova i ulaganja dogodila su se u posljednjih dvadeset godina. Dakle, u međuvremenu ceste su asfaltirane, domovi su obnovljenim vodovod je prošao gotovo cijelom općinom, a i škola je kompletno renovirana. Moramo ljudima dati standard kojeg oni zaslužuju da bi ostali tamo gdje žive, a Berek je lijepi primjer toga, istaknuo je župan Bajs na svečanoj sjednici Općinskog vijeća Općine Berek.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a