• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2014.
Svibanj
13

ŽUPAN BAJS NA SASTANKU S PREDSTAVNICIMA HŽ INFRASTRUKTURE


Bjelovarsko-bilogorsku županiju posjetili su predstavnici HŽ Infrastrukture na čelu s g. Markom Carom, članom Uprave. Tema sastanka bila je projekt gradnje željezničke pruge Gradec – Sv. Ivan Žabno  za koju je objavljen prvi tender tj. poziv za nadmetanje  te pristiglo preko 20 ponuda.
Projekt  željezničke pruge Gradec- Sv. Ivan Žabno, projekt je koji je započeo još 1996. godine  a u koji je Županija uložila već 2 milijuna kuna a isti bi skratio put  za 12,7 km na relaciji Zagreb – Bjelovar te ga sveo na ispod sat vremena vožnje te bi se tako i  udovoljilo potrebama putnika koji svakodnevno zbog posla ili školovanja putuju u Zagreb.
Druga faza projekta planira se za  lipanj kad se planira raspisivanje natječaja  za izvođača radova koji bi bio obvezujući za obje strane.
Na sastanku je razmatrana i mogućnost da se Bjelovarsko-bilogorska županija  nakon gradnje pruge pridruži i Projektu prigradskog prijevoza Grada Zagreba.
Prije raspisivanja natječaja HŽ Infrastruktura  želi razriješiti svaki detalj vezan uz gradnju te je shodno tome postignut dogovor Bjelovarsko-bilogorske županije i HŽ infrastrukture vezan uz činjenicu da se bez obzira što se pruga ne gradi na području županije, ukoliko bude potrebno, nađe smještaj iskopanog zemljanog materijala te građevinskog otpada na području županije na ovlaštenoj deponiji i to u okviru uobičajenog komercijalnog posla.

   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a