• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2015.
Rujan
28

ŽUPAN BAJS NA SKUPŠTINI MATICE UMIROVLJENIKA BBŽ

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs sa suradnicama prisustvovao je redovitoj godišnjoj skupštini Matice umirovljenika Bjelovarsko-bilogorske županije.

Kao što je i uobičajeno redovita godišnja skupština Matice umirovljenika Bjelovarsko-bilogorske županija bila je prilika da se između ostalog podnese izvještaj o radu, financijski izvještaj, ali i program rada za naredno razdoblje.

Ivan Prekrat predsjednik Matice umirovljenika Bjelovarsko-bilogorske županije posebno je zahvalio županu Bajsu na podršci koju daje Matici, a samim tim i građanima treće životne dobi. Tako je Prekrat podsjetio okupljene kako je Županija lani za potrebe umirovljeničkih programa izdvojila pola milijuna kuna, kako pri Županijskoj skupštini po prvi puta u povijesti djeluje Odbor za umirovljenike, ali i da Županija ima osobu zaduženu za brigu o umirovljeničkoj populaciji i projektima koje provode. Također, ni malo manje važna nije ni činjenica, kaže Prekrat, da župan Bajs i njegovi suradnici redovito dolaze na njihova događanja i samim time na licu mjesta daju potporu radu Matice umirovljenika Bjelovarsko-bilogorske županije.

U našem kraju živi značaj broj ljudi iznad šezdeset i pet godina i mi smo prva ili druga županija u Hrvatskoj po broju umirovljenika. Ono što smo naznačili početkom mog mandata je da ćemo pokušati napraviti iskorak u praćenju potreba naših sugrađana treće životne dobi. Prvo smo htjeli napraviti jednu dobru suradnju s Maticama umirovljenika na čelu sa županijskom Maticom i preko vas pratiti aktivnosti na terenu. Mi izdvajamo oko pola milijuna kuna godišnje, što je nešto više od jedanaest tisuća kuna koliko je bilo 2013. Mi želimo kroz te programe omogućiti umirovljenicima jedan aktivan rad sa svojim članstvom. Mi ne želimo vama nadmetati programe, vi ih birate sami, a tu se radi o raznovrsnim programima od kompjuterskog usavršavanja do pomoći vašim ljudima. Mi ćemo suradnju nastaviti i dalje na dobrobit naših umirovljenika, a po sredstvima koje izdvajamo za vaše programe smo druga županija u Hrvatskoj, istaknuo je župan Bajs na Skupštini Matice umirovljenika Bjelovarsko-bilogorske županije.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a