• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2016.
Kolovoz
27

ŽUPAN BAJS OTVORIO „5. BILOGORSKE KONJIČKE IGRE“

Proteklog vikenda Veliko Trojstvo bilo je mjesto okupljanja zaljubljenika u konje, fotografiju, ali i gastronomiju. Naime, na jednom mjestu održale su se čak tri manifestacije u jednoj i to „Bilogorske konjičke igre“, „Biloklik“ i „Bilo-fiš“.

Tako je u Velikom Trojstvu Galopski klub „Troja“ organizirao 5. konjičku manifestaciju pod imenom „Bilogorske konjičke igre“. Konjička manifestacija održava se od 2010. godine i prepoznata je po svojoj kvalitetnoj organizaciji, domaćinstvu i proširenju ponude za natjecatelje i posjetitelje. Manifestacija je dio lokalne specifičnosti, tradicije i običaja, ali i kotačić razvoja konjičkog turizma. Cilj je kontinuirano razvijati konjički i ruralni turizam Općine Veliko Trojstvo na temeljima baštine, sporta, stvaralaštva, tolerancije i prijateljstva.

Također, Općina Veliko Trojstvo, Turistička zajednica Bjelovarsko-bilogorske županije i Udruga Bilogorski turistički put organizirali su i 2. bilogorski fotografski susret „BILOKLIK“ koji se održao za vrijeme konjičke manifestacije. Cilj susreta je bio okupljanje fotografa svih profila zbog razmjene iskustva, znanja i vještina.

Kao što vidimo ovdje na Konjičkim igrama imamo nešto mlađe, ali i nešto starije natjecatelje. Samim time vidimo da Konjičke igre dobivaju svake godine novi zamah. Naš kraj je poljoprivredni kraj, naš kraj je kroz povijest bio vezan uz konje i mislim da je vrijeme i mjesto idealno pogođeno da se ovaj susret održava u Bilogori u Trojstvu u našoj Bjelovarsko-bilogorskoj županiji. Ovo je i turistička manifestacija, jer uz Konjičke igre imamo i Biloklik. Došli su fotografi iz cijele Hrvatske. Tu je i natjecanje u kuhanju fiša. Zahvalio bih našim domaćinima Općini Veliko Trojstvo, njihovoj konjičkoj udruzi, ali i našoj županijskoj Turističkoj zajednici koji su organizatori ove manifestacije, naglasio je župan Bajs otvarajući Bilogorske konjičke igre u Velikom Trojstvu.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a