• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2014.
Svibanj
9

ŽUPAN BAJS OTVORIO “EUROPSKI GLAZBENI PAVILJON“

Po prvi put svečano je otvoren „ Europski glazbeni paviljon“ povodom Europskog tjedna u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji uz prigodan program učenika Glazbene škole Vatroslava Lisinskog Bjelovar te najavom Izbora za Europski parlament 25.5.2014. godine.

Župan Damir Bajs istaknuo je kako smo prošle godine ušli u Europsku uniju no Europa je odavno ušla u Hrvatsku i u našu županiju. U Europskoj uniji govori se mnogim jezicima, a hrvatski je postao jedan od dvadeset četiri službena jezika Europske unije. „Postoji jezik koji svi razumiju, to je jezik glazbe te je prigodno  naš Bjelovarski paviljon pretvoren u „Europski glazbeni paviljon“ – rekao je Bajs.

Bjelovarsko-bilogorska županija ponosno ističe svoju multikulturalnu posebnost jer u županiji žive pripadnici Ustavom priznate sve dvadeset dvije nacionalne manjine koje su naš most prema Europi i svijetu te doprinose bogatstvu naše kulture i svih vidova života.

U suradnji s Ministarstvom vanjskih i europskih poslova u okviru Europskog tjedna organizirano je niz događanja od 5. do 10. svibnja 2014. godine te je postavljen cirkularni plakat na Bjelovarskom paviljonu o proširivanju Europske Unije koji ima informativnu i edukativnu ulogu. Na današnjem svečanom otvorenju „Europskog glazbenog paviljona“ nastupio je puhački orkestar Glazbene škole Vatroslava Lisinskog Bjelovar sa prigodnim programom i najavljeni su Izbori za Europski parlament 25.5.2014. godine.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a