• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2016.
Ožujak
19

ŽUPAN BAJS OTVORIO USKRSNU PRIČU OBITELJI SALAJ

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs na imanju obitelji Salaj u Grabovnici nedaleko od Čazme otvorio je Uskrsnu priču obitelji Salaj.

Imanje obitelji Salaj ponovno je mjesto okupljanja brojnih posjetitelja, jer nakon rekordne Božićne priče, svoja vrata otvorila je i Uskrsna priča. Tako oko deset tisuća lampica sjaji na imanju punom uskrsnih pisanica, zečeva, pilića a i obitelj Štrumfova okupirala je imanje.

Velika jaja smo oblagali sa šibama od breze i unutra su žaruljice. Imamo 90 jaja na drveću, svjetlećih pisanica, drveno jaje s 1000 žaruljica, sve u svemu pravu čaroliju uskrsnih ukrasa.
Potrebno je puno rada, moraš stalno biti u tome da bude drugačije i da  to na nešto liči jer to nije moja struka. Ali to je od srca jer volim ljude, posebno djecu i veselim se kada čujem cvrkut djece da su oni sretni, jer onda sam i ja sretan. Zadovoljan sam jer kad vidim toliko ljudi onda vjerujem da je ipak nešto dobro napravljeno, rekao je domaćin Zlatko Salaj prilikom otvorenja Uskrsne priče.

Zadovoljstvo mi je ponovo biti ovdje u Grabovnici kod obitelji Salaj. Naša priča počela je prije 15 godina kada je obitelj Salaj krenula u uređivanje svoje okućnice i otada se mnogo toga promijenilo. Danas je Uskrsna priča na okućnici koja je krasno uređena, a svake godine se nadodaju novi sadržaji. Veselje mi je da već sada vidimo toliko ljudi. Broj, posebno najmlađih kojima je i ova manifestacija namijenjena, nadilazi naša očekivanja. Čestitke svima koji su u tome sudjelovali, prvo g. Salaju začetniku ove ideje. Ono što smo pričali prije nekog vremena sada se zbilja i počelo dešavati. Imamo nove stvari koje nisu bile, imamo nastambe, Štrumpfova, puno stvari koje klinci jako vole. Ovo je turističko dešavanje par ekselans, koje predstavlja, ne samo Čazmu, već i Republiku Hrvatsku. Kada zbrojimo manifestacije koje se odvijaju na ovom relativno malom prostoru to postaje najprodavanija turistička atrakcija u Hrvatskoj.  Mene veseli vidjeti entuzijazam i rezultate ovog rada. Turistička zajednica i Županija prati  ovo od samih početaka, i to se pretvorilo u manifestaciju koja nosi ime Čazme, naše županije i cijele Hrvatske u svijetu, naglasio je župan Bajs.

Z sve  posjetitelje imanje Salajevih svoja vrata otvara svaki dan od 15 do 21 sat. Paljenje svjetlosnog dijela izložbe predviđeno je svakodnevno u 19 sati, a Uskrsna priča traje sa zaključno 28. travnjem.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a