• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2016.
Lipanj
16

ŽUPAN BAJS POKROVITELJ 21. SUSRETA PRIJATELJA

Organizatori UHDDR Grada Bjelovara i Bjelovarsko-bilogorske županije i pokrovitelj bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs najavili su ovogodišnje 21. Susrete prijatelja koji se održavaju na Dan državnosti 25.lipnja u Lugu nedaleko od Bjelovara.

Tradicionalni su to Susreti prijatelja, hrvatskih branitelja s područja cijele Republike Hrvatske, a ta manifestacija sportskog druženja branitelja na Dan državnosti u našoj Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, postala je centralna proslava tog velikog hrvatskog državnog praznika za cijeli naš kraj. I ove godine Lug će postati mjesto okupljanja petstotinjak hrvatskih branitelja koji će snage odmjeriti u ribolovu, belotu, visećoj kuglani, šahu i pikadu. Sport i druženje najbolji je način okupljanja hrvatskih branitelja koji na taj način čuvaju uspomenu i dignitet na Domovinski rat, ali i trajno sjećanje na poginule branitelje koji više nisu među nama.

Naš rad je prepoznat od strane Bjelovarsko-bilogorske županije, župana Bajsa kroz sve ove godine, i samim time naša udruga njeguje dobru suradnju sa Županijom i zahvaljujemo što će i ove godine župan Bajs biti pokrovitelj ove naše manifestacije, istaknuo je predsjednik UHDDR-a BBŽ Stipe Šola.

Mislim da je prikladno da na taj dan na Dan državnosti nalaze hrvatski branitelji svugdje u Hrvatskoj pa i u našoj Bjelovarsko-bilogorskoj županiji.  UHDDR već 21. godinu za redom  okuplja branitelje, ne samo naše županije, nego i branitelje s područja cijele Hrvatske koji nalaze vrijeme doći ovdje skupiti se i odati poštovanje i priznanje onima koji su sudjelovali u Domovinskom ratu, poginulima, ali i prisjetiti se svega onoga što se u Domovinskom ratu dešavalo. Meni je zadovoljstvo i čast da je Županija uvijek sa svojim braniteljima i kada govorim o tome naravno da smo pokrovitelji  te manifestacije, istaknuo je župan Bajs i zahvalio UHDDR-u na svemu što čini na očuvanju digniteta i sjećanja na Domovinski rat.
Susreti prijatelja, dakle održat će se 15. lipnja s početkom u 9 i 30 sati na spomen području Lug, a organizatori i pokrovitelj župan Bajs pozivaju građane da im se pridruže.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a