• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2013.
Listopad
28

ŽUPAN BAJS POSJETIO NAJUZORNIJU SEOSKU ŽENU HRVATSKE U 2013. GODINI

Župan Damir Bajs sa suradnicima je posjetio najuzorniju seosku ženu Mirelu Rajčević na njezinom Obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu u Paljevinama u Općini Ivanska. Mirela Rajčević proglašena je najuzornijom seoskom ženom na 14. izboru najuzornije seoske žene Hrvatske 18. listopada održanom u Suhopolju.

Mirela Rajčević na svom Obiteljskom gospodarstvu sa suprugom i djecom živi i radi već 18 godina.  Bave se svinjogojstvom, imaju 4 500 tovnih svinja, a obrađuju i 200 hektara zemlje. Mirela ima tri kćeri, a osim održavanja kućanstva, rada u tovilištu, vrta, zimnice vodi i knjigovodstvo za Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo. U sve su se to uvjerili župan Bajs i njegova zamjenica Đurđica Ištef Benšić obišavši imanje u pratnji domaćice. U čestitke najuzornijoj Mireli, na koju su svi ponosni, župan Damir Bajs naglasio je značaj ove manifestacije za Bjelovarsko-bilogorsku županiju: „ Naš je kraj poljoprivredni kraj i naša Županija uvijek sudjeluje u natjecanjima za najuzorniju seosku ženu. Žena je uvijek bila oslonac u kući. To sam se i danas uvjerio obišavši imanje naše najuzornije seoske žene.“   
Na izboru u Suhopolju Mirela Rajčević predstavila je tradiciju kraja iz kojeg dolazi, ručne radove, slatka i slana jela, te zimnicu. Mirela je druga kandidatkinja iz Bjelovarsko-bilogorske županije koja je proglašena najuzornijom seoskom ženom države, otkako se u Hrvatskoj održavaju izbori.
 

   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a