• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2016.
Srpanj
28

ŽUPAN BAJS POTPISAO UGOVOR S MATICOM UMIROVLJENIKA KONČANICA

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs potpisao je ugovor o financiranju projekta „Nabava informatičke opreme, obilazak i pomoć starijim i nemoćnim članovima udruge, tradicionalno druženje umirovljenika“ sa predsjednikom Matice umirovljenika Končanica, Matom Ferićem.

Bjelovarsko-bilogorska županija je u 2013. godini odlučila napraviti program za umirovljenike, a to je program potpore koji ide preko županijskog proračuna. Naša županija je jedna od najstarijih županija, jer svaki peti stanovnik je iznad 65 godina i gledajući na to, imali smo na umu da moramo pojačati ukupnost suradnje, ali i potpore udrugama umirovljenika. Županija izdvaja oko pola milijuna kuna, i time smo drugi u Hrvatskoj što se tiče sredstava, odmah nakon Zagrebačke županije, ali prvi ako gledamo broj stanovnika i proračun. To nije jedini program za umirovljenike, imamo i Pomoć u kući te Pletenicu života. Imamo partnera, a partneri ste vi, naše matice i udruge. Programi su raznovrsni vezani uz pohađanje tečajeva informatike, socijalnu pomoć članovima i edukacije. Zadovoljstvo mi je vidjeti da su mnoge udruge postale aktivnije nakon dobivenih sredstava, rekao je župan Damir Bajs.

Matica umirovljenika Končanica javila se na županijski Javni poziv koji je išao prema umirovljeničkim udrugama i kandidirala je projekt „Nabava informatičke opreme, obilazak i pomoć starijim i nemoćnim članovima udruge, tradicionalno druženje umirovljenika“. Projekt vrijedan 10.000 kuna je odobren i samim time našli su se u društvu 21 županijske Udruga umirovljenika, koje će dobiti 335.000 kuna sredstava za svoje projekte, a kojima je cilj podizanje kvalitete života građana treće životne dobi.

Sredstva koja ste osigurali Matici pomoći će im za realizaciju aktivnosti koje su predvidjeli, stoga se zahvaljujem Županiji, a siguran sam da će oni svoja sredstva znati iskoristiti, rekao je načelnik Končanice Zlatko Bakunić.

Naša Matica ima 360 članova koji su veoma aktivni, a naše bolesne članove posjećujemo koliko god možemo. Zahvaljujem se županu što smo i ove godine dobili sredstva koja će pomoći u našem radu, zaključio je Ferić.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a