• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2016.
Srpanj
15

ŽUPAN BAJS POTPISAO UGOVOR S MATICOM UMIROVLJENIKA VELIKO TROJSTVO

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs potpisao je ugovor o financiranju projekta „Sretnija, kvalitetnija i funkcionalnija umirovljenička dob“ s predsjednikom Matice umirovljenika Veliko Trojstvo, Brankom Vincenskim.

Matica umirovljenika Veliko Trojstvo javila se na županijski Javni poziv koji je išao prema umirovljeničkim udrugama i kandidirala je projekt vrijedan 10.000 kuna pod nazivom „Sretnija, kvalitetnija i funkcionalnija umirovljenička dob“, a u svrhu nabave informatičke opreme, pikada, medicinskog materijala, te brige o socijalno ugroženim obiteljima i isplate božićnice za umirovljenike s manjom mirovinom od 1.000 kuna. Projekt je odobren i time su se našli u društvu 21 županijske Udruge umirovljenika, koje će dobiti 335.000 kuna za svoje projekte, a kojima je cilj podizanje kvalitete života građana treće životne dobi.

Kada govorimo o Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, mi smo krenuli u novi program potpora trećoj životnoj dobi, našim umirovljenicima. Veseli me što je to dobro prihvaćeno, prve godine smo morali produžiti natječaj da bi se Matice javile, a sada se svi javljaju na vrijeme. Programi koji se sada predlažu su sve širi i obuhvaćaju nekoliko elemenata, poput informatike, smještaja, ali pomoći svojim članovima. Za ovu godinu dat ćemo 335.000 kuna, ali pošto Županija financira i druge aktivnosti, ukupne potpore će biti oko pola milijuna kuna. Matica umirovljenika Veliko Trojstvo je među najaktivnijim udrugama, ali i udruga s najvećim brojem članova prema broju stanovnika. To pokazuje da se ljudi rado pridružuju udruzi, a to želimo u cijeloj županiji, ne samo ovdje. Naglasit ću da je naš program vezan uz činjenicu da smo mi županija u kojoj je svaki peti stanovnik iznad 65 godina. Shodno tome moramo dati posebnu skrb za naše sugrađane treće životne dobi, jer državni programi su bitno smanjeni i većina programa se oslanja na županije, gradove, općine. Osim ovog programa imamo i druge programe, Pomoć u kući i Pletenica života. Ovo je jedna od rijetkih općina gdje se odvijaju sva tri programa. Veseli me što se ovdje vide i rezultati, aktivnosti, uređenje prostora, a i ono što je najvažnije zadovoljstvo članova, rekao je župan Damir Bajs.

Nakon dolaska župana Damira Bajsa, briga o građanima treće životne dobi znatno se poboljšala. Podsjetimo, sve do 2013. godine, Županija je izdvajala tek 12.000 kuna za sve umirovljenike na području Bjelovarsko-bilogorske županije.
Drago nam je da ste uvidjeli da mi ovdje radimo i da su nam potrebna sredstva. Treba nam računalo, Internet, pisač i ostale stvari. Ja se zahvaljujem na svemu što ste dosada učinili za nas. Umirovljenici nisu nikada dobili nijedne lipe dok župan Damir Bajs nije preuzeo vodstvo i ja to uvijek napominjem. Zahvaljujući vama i vašem rukovodstvu poboljšala se suradnja, ali i aktivnost umirovljenika. Vi imate razumijevanja za nas, a to se osjeti. Sve ovo se ne bi moglo obistiniti bez vas, zaključio je predsjednik Matice umirovljenika Veliko Trojstvo Branko Vincenski

Nakon potpisivanja ugovora s Maticom umirovljenika Veliko Trojstvo, bjelovarsko-bilogorski župan iskoristio je priliku kako bi obišao i korisnike programa Pomoć u kući.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a