• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2013.
Listopad
25

ŽUPAN BAJS PRIMIO DOBROVOLJNE DAROVATELJE KRVI

Župan Damir Bajs i zamjenica župana Đurđica Ištef Benšić povodom Dana darivatelja krvi i 135. godišnjice Hrvatskog Crvenog Križa primili su trinaest dobrovoljnih darivatelja krvi s područja Bjelovarsko- bilogorske županije su krv dali 100 ili više puta

Njihov dolazak organiziralo je Društvo crvenog križa Bjelovarsko-bilogorske županije u suradnji s gradskim društvima Crvenog križa Bjelovara, Čazme, Daruvara, Garešnice i Grubišnog Polja čiji su predstavnici također bili na prijmu.  Prijam je organiziran sa ciljem da se mlade ljude, ali i ostale građane potakne da se priključe akciji dobrovoljnog davanja krvi.
Predsjednica županijskog Crvenog Križa doktorica Karmela Caparin izjavila je da uz sva čuda moderne tehnologije krv se ipak ne može zamijeniti. U našoj županiji nikada nije došlo do nestašice krvi jer su se građani uvijek odazivali na akcije dobrovoljnog darivanja, a ima i onih koji redovito daruju krv.  Sve su to su plemeniti ljudi koji spašavaju tuđe živote.
Kroz dobrovoljno davanje krvi pomaže se ljudima u nevolji  i društvo to mora poduprijeti - rekao je župan Damir Bajs . Zanimalo ga je i što je okupljene darivatelje ponukalo da se odluče na dobrovoljno darivanje krvi. „Ako je društvo sklono darivanju krvi i potiče ga, lakše se na to odlučiti ili ako vas u tome potiče i podržava obitelj“, odgovorio mu je Dubravko Verden iz Garešnice.
Još jedan dobrovoljni darivatelj krvi, Stjepan Pehoki iz Daruvara rekao je da u prosjeku krv daje četiri puta godišnje i da mu zbog toga nije žao jer zna da je zbog svog  plemenitog  djela humana osoba koja daje sve od sebe da pomogne drugima koji su u nevolji.
Na današnji dan se u Željezari Sisak  obilježava 60. obljetnica darivanja krvi u organizaciji Hrvatskog crvenog križa. U Bjelovarsko- bilogorskoj županiji je prošle godine prikupljeno 6, 548 doza krvi, a kada je riječ o količini darovane krvi Bjelovarsko- bilogorske županija je u zlatnoj sredini. Darivateljima koji su 100 ili više puta dali krv bit će dodijeljeno priznanje Red Danice Hrvatske sa slikom Katarine Zrinske koje će im svečano uručiti predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović.

 

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a