• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2014.
Svibanj
12

ŽUPAN BAJS PRIMIO PREDSTAVNIKE MEDICINSKIH SESTARA I TEHNIČARA

Na Međunarodni dan sestrinstva, koji se u cijelom svijetu obilježava 12. svibnja, u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji održava se tradicionalni prijam župana Damira Bajsa i njegovih suradnika s predstavnicima te struke.

Na prijamu u Županiji bili su predsjednik Podružnice Bjelovar Hrvatske komore medicinskih sestara Mario Gazdić,  predsjednik Podružnice Bjelovar Hrvatske udruge medicinskih sestara Saša Halusek,   tajnica Podružnice Bjelovar Hrvatske udruge medicinskih sestara Mirjanu Sudar,  pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo Doma zdravlja Bjelovarsko-bilogorske županije Ljerka Bertić i glavna sestra Zavoda za hitnu medicinu Bjelovarsko-bilogorske županije Sendi Slamek.
Župan Damir Bajs u povodu Međunarodnog dana sestrinstva zahvalio se svim medicinskim sestrama i tehničarima koji rade u zdravstvenim ustanovama na području Bjelovarsko-bilogorske županije na požrtvovnom radu i svemu onom što su napravili za stanovnike našeg kraja.
Razgovaralo se o aktualnoj problematici te struke i položaju medicinskih sestara i tehničara u zdravstvenom sustavu.  Medicinske sestre i tehničari najdostupniji su široj populaciji i pacijentima i najviše su u interakciji s ljudima. Ovogodišnji naglasak Međunarodnog dana sestrinstva je na dodatnom obrazovanju, što je u toj struci nužno s obzirom na razvoj medicinske znanosti i tehnologije, ali i preustroje sustava. Članovi izaslanstva medicinskih sestara i tehničara izrazili su zadovoljstvo osnivanjem visokoškolske ustanove u Bjelovaru na kojoj  već četvrta generacija završava Visoki studij sestrinstva. Problem velike nezaposlenosti i dalje prati tu struku, o čemu je također bilo riječi. 

 

 

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a