• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2019.
Srpanj
30

ŽUPAN BAJS PROGLASIO ELEMENTARNE NEPOGODE OD TUČE ZA OPĆINU DEŽANOVAC I OPĆINU KAPELA

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs proglasio je danas dvije elementarne nepogode od tuče i to za područje Općine Dežanovac i za područje Općine Kapela, a na zahtjev navedenih Općina.
PROGLAŠENE ELEMENTARNE NEPOGODE OD TUČE ZA OPĆINU DEŽANOVAC I OPĆINU KAPELA

Naime, 26. i 27. srpnja ove godine općinu Kapela zahvatila je vremenska nepogoda praćena tučom i olujnim vjetrom te je nanijela velike materijalne štete na poljoprivrednim usjevima. Što se pak tiče općine Dežanovac jaka tuča dežanovačko područje pogodila je 26. srpnja i također nanijela velike štete na poljoprivrednim usjevima i trajnim nasadima.

Nakon proglašenja elementarnih nepogoda sada se obvezuju Općinska povjerenstva za procjenu šteta od elementarnih nepogoda da izrade prva priopćenja s procjenom ukupne štete. Nakon toga izvješća se dostavljaju Županijskom povjerenstvu za procjenu šteta od elementarnih nepogoda koje će zbrojne podatke dostaviti Državnom povjerenstvu.

Inače, ovo su četvrta i peta elementarna nepogoda koje je župan Bajs proglasio ove godine, a najviše njih za općinu Dežanovac i to 2 elementarne nepogode uzrokovane tučom i jednu poplavom. Također, proglašene su tako do sada i po jedna elementarna nepogoda uzrokovana tučom za područje općine Nova Rača i područje općine Kapela.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
PROGLAŠENE ELEMENTARNE NEPOGODE OD TUČE ZA OPĆINU DEŽANOVAC I OPĆINU KAPELA
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a