• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2014.
Svibanj
23

ŽUPAN BAJS SA SURADNICIMA POSJETIO DOMINIKA KORBARA

Trogodišnjem Dominiku nakon rođenja otkrivena je cerebralna paraliza izazvana teškim oblikom moždanog herpesa Tipa 2. Sama po sebi dijagnoza je to koja zahtjeva složeno i zahtjevno liječenje, no dodaju li se tome administrativna i zakonska ograničenja, roditelji malog Dominika, Jasmina i Dalibor, već tri godine prolaze kroz pravi pakao.

Dominiku je potrebno  240 terapija u godini dana, što iznosi 120 tisuća kuna. Nedavno je bio i na operaciji kuka, tako da sada mora redovno i naporno vježbanje.                                     
Volonteri iz Grubišnog Polja na čelu s Nenadom Vitasom i Vinkom Horakom prvi su obitelji Korbar pružili podršku i pomoć, te pozvali ostale da im se pridruže.
Bjelovarsko-bilogorska županija odazvala se pozivu, za početak izdvojila tri tisuće kuna, a župan Bajs s najbližim suradnicima Dominika je posjetio u njegovu domu. Majka Jasmina i otac Dalibor upoznali su ga s preprekama s kojima se susreću u hrvatskom zdravstvenom sustavu, te novčanim problemima koji se čine nepremostivi.
Župan Bajs roditeljima malog Dominika obećao je da će učiniti sve što bude moguće. Počevši od osiguranja terapije u Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Daruvarske toplice,  do rehabilitacije u nekim drugim specijaliziranim ustanovama u kojima je u ovom trenutku Dominiku nemoguće doći na red.

 

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a