• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2014.
Svibanj
29

ŽUPAN BAJS SA SURADNICIMA POSJETIO VATROGASNU ZAJEDNICU BJELOVARSKO-BILOGORSKE ŽUPANIJE

Odlazak županijske Vatrogasne zajednice na poplavljena područja u Vukovarsko-srijemskoj županiji očekuje se u slijedećih nekoliko dana. Postrojbi vatrogasaca koja odlazi na poplavljeni teren Bjelovarsko-bilogorska županija pomogla je osigurati dodatnu opremu i sredstva za njihov rad.

Slijedom zapovijedi Glavnog vatrogasnog zapovjednika RH, pripadnici vatrogasnih postrojbi s područja Bjelovarsko-bilogorske županije biti će uključeni na poslovima asanacije poplavom nastradalih područja u Vukovarsko-srijemskoj županiji. Bjelovarsko - bilogorska županija osigurala je Vatrogasnoj zajednici Bjelovarsko-bilogorske županije dodatnih 35 tisuća kuna kako bi se opremila postrojba koja će u slijedećih  nekoliko dana operativno djelovati na poplavom ugroženim područjima.
Postojećoj operativnoj tehnici i opremi dodani su vatrogasni radni kombinezoni, gumene čizme, reflektirajući prsluci, gumene rukavice i jednokratne zaštitne maske. Pripadnici vatrogasnih postrojbi putem Zavoda za javno zdravstvo dobili su uputu za siguran rad u izvanrednim uvjetima, te je dio pripadnika preventivno cijepljen. Do sada je na području Vukovarsko-srijemske županije bila angažirana HGSS- Stanica Bjelovar u razdoblju od 16.  do 19. svibnja s četiri pripadnika,  jednim vozilom i jednim čamcem. Na istom području angažirana je i cisterna za prijevoz pitke vode, kao i Ekipa T1 (doktor medicine, medicinski tehničar, vozač) zajedno s potpuno opremljenim vozilom hitne pomoći  s područja županije. Područni ured Zaštite i spašavanja Bjelovar na raspolaganje je dao i četiri agregata za proizvodnju električne energije koju će koristiti pripadnici vatrogasnih postrojbi.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a