• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2014.
Svibanj
23

ŽUPAN BAJS SAZVAO UŽI SASTAV STOŽERA ZA ZAŠTITU I SPAŠAVANJE BBŽ RADI ŠTO BRŽE POMOĆI POPLAVLJENIM PODRUČJIMA

Članove užeg sastava Stožera zaštite i spašavanja Bjelovarsko-bilogorske županije na izvanrednom sastanku okupio je župan Damir Bajs kako bi se dogovorili o daljnjim koracima pomoći poplavljenim područjima Hrvatske.

Na sastanku su bili načelnik Stožera za zaštitu i spašavanje županije i zamjenik župana Neven Alić, zamjenik načelnika i pročelnika Područnog ureda Bjelovar Državne uprave za zaštitu i spašavanje Marijan Radoš, pročelnik HGSS-a Stanica Bjelovar Mario Varga i zapovjednik Vatrogasne zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije Željko Jambrek.
Zapovjednik Jambrek izvijestio je o planu odlaska pripadnika županijske Vatrogasne zajednice na poplavljenim područjima u Vukovarsko-srijemskoj županiji, koji se očekuje u slijedećih nekoliko dana. Postrojbi vatrogasaca koja odlazi na poplavljeni teren, Županija će pomoći u osiguranju dodatne opreme i sredstvima za njihov rad.
Hrvatska gorska služba spašavanja iz Bjelovara sudjelovala je od 16. do 19. svibnja na području sela Račinovci, Rajevog sela i i Gunje u akciji spašavanja i evakuaciji s jednim kombi vozilom i plovilom.
U pripremu odlaska županijske vatrogasne postrojbe uključio se i Područni ured Bjelovar Državnog ureda za zaštitu i spašavanje. Njihovoj opremi, dodali su četiri agregata za proizvodnju električne energije.
Na sastanku je odlučeno da Bjelovarsko – bilogorska županija ugroženim područjima pomogne u prehrani preživjelih domaćih životinja, ponajprije svinja i goveda.
Pojedinosti o odlasku vatrogasaca, prijevozu cisterni i pumpi za pranje i sanaciju, te pitke vode  dogovorit će  sa Stožerom Vukovarsko-srijemske županije s kojim su u kontaktu.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a