• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2013.
Studeni
20

ŽUPAN DAMIR BAJS I GRADONAČELNIK GAREŠNICE VELIMIR ŽUNAC POTPISALI PROMEMORIJU O ZAJEDNIČKIM PROJEKTIMA

U Garešnici je župan Damir Bajs sa gradonačelnikom Grada Garešnice Velimirom Žuncem potpisao Promemoriju o suradnji Bjelovarsko- bilogorske županije i Grada Garešnice na nizu zajedničkih projekata. Posebno se izdvaja projekt „Sustav navodnjavanja Kapelica- Kaniška Iva“, prvi projekt navodnjavanja u Bjelovarsko- bilogorskoj županiji.

 

Projekt vrijedi 1,5 milijuna eura, 90 posto iznosa financirat će Hrvatske vode, a ostatak Bjelovarsko- bilogorska županija. Na sastanku u Garešnici o ovom projektu, ali i ostalim temama bitnim za garešnički kraj župan Damir Bajs i njegovi zamjenici Nevena Alića i Đurđice Ištef Benšić razgovarali su sa gradonačelnikom Garešnice Velimirom Žuncem i njegovim zamjenikom Tomislavom Anđalom. 
Projektom „Sustav navodnjavanja Kapelica- Kaniška Iva“  nastavlja se suradnja Grada Garešnice i Bjelovarsko- bilogorske županije na projektu Sustav navodnjavanja Kapelica- Kaniška Iva pri čemu će Bjelovarsko- bilogorska županija, kao javni naručitelj, temeljem javnog natječaja sklopiti ugovor s odabranim ponuditeljem za izradu idejnog projekta sustava navodnjavanja. Ovim projektom će se riješiti pitanje navodnjavanja, a voda potrebna za ovaj projekt bit će osigurana  iz lokalnih sljevova. Sličan projekt je u pripremi i na području Grubišnog Polja.
Bjelovarsko- bilogorska županija će i u suradnji sa Županijskom upravom za ceste Bjelovarsko- bilogorske županije uvrstiti u prioritete izgradnju pristupne ceste do Poduzetničke zone Kapelica koja je uvjet za izdavanje građevinske dozvole, ali i održavanje županijskih cesta na području Grada Garešnice.
Župan Damir Bajs je istaknuo da su se Bjelovarsko- bilogorska županija i Grad Garešnica posebno potrudili da tvrtke Modea d.d, Finag d.d. i Brestovac d.d. dobiju pozitivno mišljenje o predstečaju kako bi se radnicima tih tvrtki omogućilo da nesmetano i dalje rade.
Na sastanku se razgovaralo i o osnovnom i srednjem školstvu na području Garešnice i o upotrebi školsko- sportske dvorane u Srednjoj školi „August Šenoa“u Garešnici. Trenutno se dovršava pravilnik kojim se određuju cijene sata korištenja dvorane kako bi je građani, učenici i sportska i ostala društva mogla koristiti. Pravilnik će uskoro biti gotov i župan će ga za desetak dana potpisati.
 

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a