• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2016.
Rujan
30

ŽUPAN DAMIR BAJS OTVORIO 4. SALON INVOACIJA BJELOVAR

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs otvorio je 4. Salon inovacija Bjelovar 2016., koji se i ove godine održava pod pokroviteljstvom Bjelovarsko-bilogorske županije.

Županijska komora Bjelovar u suradnji s Udrugom inovatora Hrvatske i HGK Sektora za industriju i IT – Odjel za poduzetništvo i inovacije, organizirala je promotivno-gospodarsku manifestaciju „4. Salon inovacija Bjelovar 2016.“ kako bi se omogućilo predstavljanje inovatora iz naše županije, uz gostovanja nagrađivanih inovatora iz cijele Republike Hrvatske.

U sklopu navedene manifestacije održao se bogat kulturno-umjetnički program, stručni skup, prezentacija inovacija, panel diskusija, a sve to u cilju kako bi se potaknulo kreativno i inovativno stvaralaštvo kako kod tvrtki, tako i kod pojedinca. Ipak, na Salonu inovacija poseban naglasak stavlja se na mlade inovatore.

Hrvatska gospodarska komora nastoji ići u korak s vremenom i uvijek biti spremna na nadogradnju svojih aktivnosti. Ocijenili smo da će sinergija znanja, ideja i kreativnosti naći mjesto u našem gradu i županiji, te doprinijeti popularizaciji, promociji inovacija i razvitka novih tehnologija. Inovacije su temelj za sve nove tehnologije, a tehnologije su temelj za razvoj poduzetništva, dok poduzetništvo i nova proizvodnja jača konkurentnost, jer bez nove proizvodnje nema zapošljivosti. Drago mi je da imamo čitav niz mladih  inovatora i da je uključena znanost koja će dati temelje za daljnji razvitak u inovacijama i tehnologijama. Ovime želimo potaknuti mlade ljude, učenike i studente na kreativnost i stvaralaštvo, usmjerene prema inovacijama, a nadležne institucije na sustavno praćenje mladih nadarenih ljudi, te na pružanje podrške. Bez mladih ljudi u znanosti nema ni daljnjeg razvitka. Isto tako, važno je stvoriti povoljne uvjete za rad mladih inovatora i njihovo aktivno sudjelovanje u gospodarstvu kako bi spriječili odljev mladih ljudi, rekao je predsjednik Županijske komore Bjelovar Jakov Ćorić. 

Župan Bajs naglasio je kako Bjelovarsko-bilogorska županija već tri godine zaredom bilježi pozitivne podatke u gospodarstvu, odnosno porast prihoda, dobiti, ulaganja, zaposlenosti i smanjenje nezaposlenosti. 
Moram naglasiti da kada govorimo o gospodarstvu naše županije u 2014., 2015. i 2016. godini imamo sve pozitivne brojke, dapače po prvi puta nadilazimo prosjek Republike Hrvatske u gotovo svakom segmentu. Cijela Hrvatska se mora zasnivati na znanju koje vodi ka konkurentnosti, jer bez znanja nema ni konkurentnosti. No ni bez inovativnosti nema pomaka, a vidimo da naši inovatori imaju što za pokazati. Veseli me da četvrti put mogu biti ovdje, što pokazuje da postoji ustrajnost u ovoj manifestaciji koja daje ono najbolje. Ne samo da imamo profesionalne inovatore, već i mlade inovatore koji će uskoro pokazati najbolje, odnosno unaprijediti ukupnosti naše konkurentnosti. Stoga naglašavam da će Županija uvijek biti uz svoje inovatore, zaključio je župan Bajs.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a