• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2016.
Srpanj
7

ŽUPAN DAMIR BAJS POTPISAO UGOVOR S UDRUGOM MATICE UMIROVLJENIKA KAPELA

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs potpisao je ugovor o financiranju projekta „Borba protiv samoće i poboljšanje kvalitete života“ s predsjednikom Udruge matice umirovljenika Kapela Marijanom Mihalinecom.

Udruga matice umirovljenika Kapela, javila se na županijski Javni poziv koji je išao prema umirovljeničkim udrugama i kandidirala je projekt „Borba protiv samoće i poboljšanje kvalitete života“ – organizacija izleta u toplice Sveti Martin za 50 članova, vrijedan 7 tisuća kuna. Projekt im je odobren i samim time našli su se u društvu dvadesetak županijskih Udruga umirovljenika, koje će dobiti 335 tisuća kuna sredstava za svoje projekte, a kojima je cilj podizanje kvalitete života građana treće životne dobi.

Bjelovarsko-bilogorska županija u 2013. godini krenula je u novi program, program potpore našim sugrađanima treće životne dobi. Dotada smo izdvajali tek 12 000 kuna, a sada izdvajamo do pola milijuna kuna. Razlika je očita, ali me posebno veseli što su umirovljeničke udruge to prihvatile, da je njihov rad aktiviran, posebice u manjim sredinama i naravno rezultati se vide. Raznovrsnost programa pokazuje interes za učenjem, niz programa vezan je uz informatiku, drugi dio je vezan uz potporu svojim članovima, a treći uz neke društvene aktivnosti. No, Županija ne provodi samo potpore umirovljenicima, već imamo i Pletenicu života, koja je vezana uz Europski socijalni fond, a podupire program prema umirovljenicima, kao i program Pomoć u kući koji se provodi po općinama. Kada to sve zbrojimo pokazuje se naša značajna aktivnost. Drago mi je da su Udruge sredstva i opravdala, što je bitno, ali moram naglasiti da su umirovljenici jedni od najsavjesnijih županijskih korisnika, istaknuo je župan Bajs.

Ja sam kratko predsjednik Udruge, ali zahvaljujem se na dosadašnjim potporama, Županiji, a posebno županu što pomaže umirovljenicima. Mi iz dana u dan gubimo članstvo, nešto zbog smrtnosti, ali mi smo kao općina rastegnuta pa ljudi nisu u mogućnosti dolaziti na skupove i nadam se da ćemo mi ići njima, a to ćemo moći ako ćemo imati sredstva. Osim toga, zahvaljujem se i načelniku koji nam pomaže, rekao je predsjednik Udruge Marijan Mihalinec.

Zahvaljujem se Županiji na čelu sa županom u ime svih umirovljenika i stanovnika Kapele. Uz naša sredstva koja dajemo koliko je moguće, ovo će udvostručiti sredstva umirovljenicima i poboljšat će njihov rad. Imali smo uvijek dobru suradnju i nastavit ćemo suradnju za dobrobit svih umirovljenika, zaključio je načelnik Kapele Danijel Kovačec.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a