• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2019.
Lipanj
19

ŽUPAN DAMIR BAJS POZVAO PREDSJEDNIKA VLADE RH ANDREJA PLENKOVIĆA DA JEDNU OD SJEDNICA VLADE RH ODRŽI NA PODRUČJU BJELOVARSKO-BILOGORSKE ŽUPANIJE

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs uputio je dopis predsjedniku Vlade RH Andreju Plenkoviću u kojem ga poziva da jednu od sjednica Vlade RH održi na području Bjelovarsko-bilogorske županije.
Poziv predsjedniku Vlade na održavanju sjednice Vlade u BBŽ

Naime, župan Bajs je na 6. sastanku Vlade sa županima, predstavnicima Udruge gradova, Udruge općina te predsjednikom Odbora za lokalnu (regionalnu) samoupravu u Hrvatskom saboru održanom u Zadru 14.lipnja, predložio da se jedna od sjednica Vlade RH održi na području Bjelovarsko-bilogorske županije, a prijedlog je predsjednik Vlade Andrej Plenković načelno prihvatio.

U dopisu upućenom predsjedniku Vlade župan Bajs naveo je kako postoji postoji niz projekata koji su u tijeku, a vezani su uz suradnju Bjelovarsko-bilogorske županije i Vlade RH. Naime, Bjelovarsko-bilogorska županija provodi niz europskih projekata vrijednih pola milijarde kuna, a u koje je uključena i izgradnja nove zgrade Opće bolnice Bjelovar.

Energetski  se obnavljaju 44 školske zgrade u vrijednosti 140 milijuna kuna te je u realizaciji niz drugih europskih projekata.

Treba spomenuti i završetak izgradnje željezničke pruge Sv. Ivan Žabno- Gradec koja je pred puštanjem u promet kao i nastavak gradnje brze ceste prema Bjelovaru.

To je samo dio projekata koji su važni za Bjelovarsko-bilogorsku županiju, a realiziraju se u partnerskom odnosu s Vladom RH te koje je u dopisu upućenom predsjedniku Vlade istaknuo župan Bajs.

   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a