• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2019.
Srpanj
17

ŽUPAN DAMIR BAJS PROGLASIO DVIJE ELEMENTARNE NEPOGODE ZA PODRUČJE OPĆINE DEŽANOVAC, OD POPLAVE I OD TUČE

Na zahtjev Općine Dežanovac, bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs danas je donio Odluku o proglašenju elementarne nepogode od poplave na području Općine Dežanovac i Odluku o proglašenju elementarne nepogode od tuče na području Općine Dežanovac.
Proglašene elementarne nepogode za područje općine Dežanovac

Naime, 13. srpnja područje navedene općine zahvatile su vremenske neprilike u vidu prekomjernih količina oborina praćenih tučom koje su uzrokovale poplavu te nanijele velike materijalne štete na poljoprivrednim usjevima i građevinskim objektima.

Nakon proglašenja elementarne nepogode sada se obvezuje Općinsko povjerenstvo za procjenu šteta od elementarnih nepogoda da izradi prvo priopćenje s procjenom ukupne štete. Nakon toga izvješće se dostavlja Županijskom povjerenstvu za procjenu šteta od elementarnih nepogoda koje će zbrojne podatke dostaviti Državnom povjerenstvu.

Podsjetimo, ovo su druga i treća elementarna nepogoda koje je župan Bajs proglasio ove godine, nakon što je prošloga mjeseca donio Odluku o proglašenju elementarne nepogode od tuče za područje Općine Nova Rača.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
Proglašene elementarne nepogode za područje općine Dežanovac
Proglašene elementarne nepogode za područje općine Dežanovac
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a