• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2020.
Travanj
9

ŽUPAN DAMIR BAJS PROGLASIO PRIRODNU NEPOGODU ZA PODRUČJE OPĆINA ĐULOVAC, HERCEGOVAC I ROVIŠĆE

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs donio je danas Odluku o proglašenju prirodne nepogode zbog mraza na području općina Đulovac, Hercegovac i Rovišće.

Prirodna nepogoda na području općina Đulovac, Hercegovac i Rovišće proglašena je zbog mraza i iznimno niskih jutarnjih temperatura koje su na navedenom prostoru nanijele velike materijalne štete na poljoprivrednoj proizvodnji, prvenstveno u voćarstvu, u periodu od 1. do 3. travnja ove godine.

Sljedeći korak je na općinskim povjerenstvima za procjenu šteta od prirodnih nepogoda koja moraju zaprimiti sve prijave šteta od oštećenika, te unijeti sve zaprimljene prve procjene šteta u Registar šteta i prijaviti konačnu procjenu štete po svakom pojedinom oštećeniku putem Registra šteta.

S obzirom na izvanredne okolnosti uzrokovane pandemijom koronavirusa, Državno povjerenstvo za procjenu šteta od prirodnih nepogoda donijelo je Zaključak kojim se odgađaju rokovi za dostavu podataka o štetama nastalim uslijed prirodnih nepogoda sve do okončanja mjera koje se odnose na suzbijanje širenja pandemije koronavirusa na području Republike Hrvatske.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a