• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2013.
Listopad
4

ŽUPAN OBIŠAO UMIROVLJENICU KATARINU GRDIĆ

Župan Damir Bajs sa svojim suradnicima posjetio je umirovljenicu katarinu Grdić i njezinu domu u Velikoj Barni. Posjet je inicirala Stranka umirovljenika, s namjerom da pomogne Katarini Grdić i upozna župana Bajsa s teškoćama s kojima se suisreće sve veći broj umirovljenika.

Predsjednik Stranke umirovljenika i član Županijske skupštine Bjelovarsko-bilogorske županije Željko Held zahvalio se županu na ukazanoj podršci i odazivu prilikom posjeta, te naglasio kako se stranka obvezala  da će pokrenuti humanitarne akcije kojima planira pomagati stanovnicima treće životne dobi koji su se našli u sličnim ili istim problemima kao i gospođa Katarina.

Katarina Grdić preživljava od mjesečnog iznosa od 400 kuna, a krovište kuće u kojoj živi prokišnjava na nekoliko mjesta zbog čega je nužna hitna intervencija.
Župan je umirovljenici uručio prigodan poklon, izjavivši kako, na žalost, u Županiji ima velik broj ruralnih područja  u kojima žive ljudi s niskim poljoprivrednim mirovinama. Obećao je da će se pobrinuti da se svim ugroženmim osobama na bilo koji način, omogući minimalni standard. U prvom redu kroz Projekt međugeneracijske solidarnosti  i programe  „Pomoći u kući“ i "Dnevni boravak za starije osobe" koje Bjelovarsko-bilogorska županija provodi već dugi niz godina. U slijedećoj godini župan Bajs najavio je izdvajanje  pola milijuna kuna pomoći umirovljenicima.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a