• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2011.
Ožujak
1

Župan pohvalio trojicu đulovačkih osnovnoškolaca

Prigodnim programom dočekali su učenici Osnovne škole u Đulovcu župana Miroslava Čačiju i njegove suradnike, a povod ovom posjetu trojica su učenika koji su početkom ove godine, odgovornim i razumnim ponašanjem spriječili moguću nesreću.

Adam Kristić, Igor Perić i Leonid Jaković u napuštenoj su staji pronašli četiri sanduka minsko eksplozivnih naprava. Ne dirajući ništa, pozvali su starije. Tako je zahvaljujući prisebnosti  i njihovoj razumnoj reakciji izbjegnuta nesreća, kojih je zbog zaostalih minsko eksplozivnih sredstava, nakon Domovinskog rata bilo previše. S obzirom da nitko ne može jamčiti da skrivenoga oružja, zaostalog iz Domovinskoga rata, više nema Državna služba za zaštitu i spašavanje na području Bjelovarsko – bilogorske županije sustavno provodi Nacionalni program edukacije djece u području zaštite i spašavanje, a dječaci su postupili upravo prema tome Programu. Župan Čačija čestitao je i pohvalio trojicu dječaka predavši im progodne darove, a čestitkama se pridružio pročelnik Područne službe Bjelovar Državne uprave za zašttitu i spašavanje Marijan Radoš, te predstavnici Policijske uprave bjelovarsko - bilogorske.

           Nakon susreta i prigodnog programa čelnici Županije u pratnji ravnateljice Zlatice Kovačić i načelnika Općine Đulovac Drage Hodaka  obišli su prostor  Osnovne škole u Đulovcu. U matičnoj školi u Đulovcu i dvije područne, u naseljima Vrijeska i Bastaji, u 23 razredna odijeljenja trenutačno je 388 učenika.

             

   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a