• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2011.
Studeni
17

Župan primio pobjednike 7. natjecanja srednjoškolaca u znanju o Domovinskome ratu

Najbolji razred ovogodišnjeg, 7. natjecanja „Znajući prošlost – u sigurniju budućnost“ je 2.B razred Gimnazije Bjelovar.

            Prije odlaska na nagradni put u Vukovar, 18. studenoga, na uspješnom plasmanu i   izvrsnim rezultatima, čestitao im je župan Miroslav Čačija sa suradnicima, zamjenikom župana Krešom Jelavićem i pročelnicom Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i šport Andrea Prugovečki Klepac.

            Natjecanje u znanju o Domovinskome ratu Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskoga rata uspješno organizira već sedam godina. Prošle je godine održano u četiri županije, a ove u Bjelovarsko-bilogorskoj i Požeško – slavonskoj županiji.

            O tome su na prijamu više rekli predsjednik županijske Podružnice Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskoga rata Stipe Šola i član Predsjedništva te Udruge Slavko Zlomislić. Naglasili su važnost znanja povijesti domovine, ali i važnost žrtve koju je hrvatski narod morao podnijeti u Domovinskome ratu da bi ostvario svoj višestoljetni san. Upravo zato je i nagrada ovoga natjecanja put u Vukovar –  grad simbol stradanja hrvatskog naroda, ali i simbol hrvatske pobjede. Ove godine, uz pobjednički razred, idu i najbolji razredi iz drugih srednjih škola Čazme, Daruvara, Grubišnoga Polja i Garešnice, ukupno njih 250.                         Inače, u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji natjecanje se održalo u drugim razredima 13 srednjih škola.            

            Učenici 2.B razreda bjelovarske Gimnazije u potpunosti su točno riješili sve ispitne zadatke. Prema ostvarenim rezultatima slijede ih drugoplasirani  2.C razred Ekonomske i birotehničke škole Bjelovar sa ostvarenim postotkom od 99,848 posto, dok treće mjesto dijele 2. D i 2. D razred Ekonomske i birotehničke škole i Gimnazije Bjelovar s ostvarenim postotkom od 99,77.

   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a