• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2011.
Srpanj
14

Župan sa suradnicima posjetio Grad Garešnicu

Predviđenom obilasku prethodio je radni sastanak u Gradskoj vijećnici na kojemu je gradonačelnik Velimir Žunac, županijsko izaslanstvo na čelu sa županom Miroslavom Čačijom upoznao s razvojnim projektima toga grada.

Razgovaralo se o izgradnji industrijske zone, ulaganjima u osnovno i srednje školstvo, navodnjavanju i projektu vodoopskrbe . Nakon sastanka, županijsko je izaslanstvo  obišlo  ribnjake u Kanjiškoj Ivi, u  kojima je razina vode dosegla kritičnu razinu. Suša, koja je započela u lipnju i nastavila se u srpnju, već sada se procjenjuje, uzrokovat će smanjenje količine uzgoja za 30 do 40 posto u odnosu na prošlogodišnji. Župana Čačiju upoznali su s oskudicom pitke vode za tamošnja domaćinstva, problemom koji sada rješavanja garešnički Komunalac puneći bunare vodom dovezenom cisternama. Štete od suše očekuju se i na usjevima kukuruza i soje, voćnjacima i vinogradima. Sam grad Garešnica nema problema s nestašicom vode budući da u crpilištu gradskog vodovoda ima dosta voda, a najavljeno je da će izgradnja novoga bunara koja su uskoro planira, bit će rješenje za sadašnje probleme.  U garešničkoj Osnovnoj školi razgovaralo se o uređenju školskog dvorišta i sanaciji krovišta, dok je u Srednjoj zaključeno sporno pitanje korištenja nove školsko – športske dvorane. Od nove školske godine, ta će dvorana biti ponuđena svim gradskim sportskim klubovima i udrugama prema novom cjeniku, na temelju razrađenih kriterija.

Budući da 1. kolovoza vrata otvara obnovljeni garešnički Hotel „Garić“ koji je odnedavno ima novog vlasnika Stjepana Pavleka, prostor Hotela obišao je i župan Čačija sa suradnicima. Taj je poduzetnik ovogodišnji dobitnik županijskog odličja za uspjehe na području gospodarstva i to kao dugogodišnji ratarski proizvođač. Obnova nekoć poznatog Hotela „Garić“ velik je doprinos turističkoj ponudi Bjelovarsko – bilogorskoj županiji, istaknuto je ovom prilikom, jer još uvijek nemamo dovoljno reprezentativnih smještajnih kapaciteta. Dva apartmana, 54 sobe, dvorana za tristotinjak osoba i još niz pogodnosti svakako su velik iskorak u našem kontinentalnom turizmu, uzmu li se u obzir tamošnji turistički potencijali , a valja naglasiti da je to ulaganje otvorilo dvadesetak novih radnih mjesta.  

   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a