• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2010.
Lipanj
17

Župan sa suradnicima u obilasku Grada Daruvara pogođenog olujnim nevremenom


Župan Miroslav Čačija i njegov zamjenik Krešo Jelavić, u pratnji gradonačelnika Daruvara Dalibora Rohlika, drugi dan nakon što je olujno nevrijeme praćeno tučom veličine jajeta, obišli su objekte i institucije, te dijelove grada Daruvara koji su najviše oštećeni u olujnom nevremenu koji je se 16. lipnja dogodio oko 19 sati.
Već u vinogradima Daruvarske vinarije, gdje obilazak započeo, bilo je jasno da su štete velikog razmjera i se na ovogodišnji urod vinove loze, voćnjaka i ratarskih usjeva na tom području ne može računati. Daruvarska vinarija procjenjuje da je se nastala šteta kreće od 1,5 do 2 milijuna kuna.
Zbog velike količine padalina, u samo pola sata palo je 66 litara vode po četvornome metru, ulice grada daruvara bile su preplavljene, kao i mnogobrojni podrumi i zgrade. Olujni je vjetar pak čupao stabla, nosio krove s kuća što je uzrokovalo mnogobrojne materijalne štete.
          Izaslanstvo županije obišlo je Termalni park u Daruvaru i Specijalnu bolnicu za medicinsku rehabilitaciju.           
Osim grada Daruvar i okolicu, olujno je nevrijeme zahvatilo dio područja Grubišnoga Polja i  općine Đulovac.
Župan Čačija i dožupan Jelavić obišli su obitelji čije su kuće i imovina uništene u požaru nastalom zbog udara groma. U Velikoj Trnovitici posjetili su obitelj Klimeš koja je doslovce  ostala bez krova, te u Staroj Rači obitelj kojoj je u potpunosti izgorjela gospodarska zgrada.
Županija će im pomoć pružiti sufinancirajući materijal za obnovu.    

   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a