• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2013.
Siječanj
22

ŽUPANIJA NASTAVLJA SUFINANCIRANJE PRIJEVOZA UČENIKA SREDNJIH ŠKOLA

Novom Odlukom Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa RH o sufinanciranje prijevoza učenika srednjih škola koja je na snazi od siječnja do kraja školske godine 2012/13., određeni su konkretni iznosi sufinanciranja u odnosu na udaljenost. Stoji da je postotak sufinanciranja i dalje 75 posto, a sada je određeni limit niži od cijene karte, tako da je on sada u prosjeku 55 posto.

To znači i povećanje troškova za roditelje, a kako bi ono bilo što manje Bjelovarsko–bilogorska županija nastavlja s financiranjem od dodatnih 5 posto. Župan Miroslav Čačija potpisao je sa prijevozničkim tvrtkama  „Čazmatrans – Nova“ i APP Požega novi Ugovor o sufinanciranju, a isti takav potpisat će s tvrtkom „Šafar“ iz Sirača te Hrvatskim željeznicama.  S tih 5 posto, cijena koju će plaćati roditelji za svoju djecu bit će 40 posto ukupne cijene, što je15 posto više no do sada.
Stoga je župan Čačija pozvao gradove i općine da se uključe i pomognu učenicima sa svojih područja. Tek polovica njih do sada je sufinancirala prijevoz učenika, a prema njegovu mišljenju kod većine to ne bi trebalo biti preveliko opterećenje za proračune. Župan je najavio i mogućnost povećanja postotka sufinanciranja Županije, ovisno o visini izdvajanja za režijske troškove škola.
Bjelovarsko–bilogorska županija iz svoga proračuna za sufinanciranje prijevoza učenika srednjih škola mjesečno izdvaja sto do sto dvadeset tisuća kuna, ovisno o broju radnih dana i učenika. Riječ je o 2600 učenika, što je gotovo 40 posto od ukupnog broja srednjoškolaca u Bjelovarsko–bilogorskoj županiji.

BBŽ BBŽ

BBŽ BBŽ

   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a