• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2013.
Veljača
4

ŽUPANIJA OKUPILA CRKVENE VJERODOSTOJNIKE

Crkveni vjerodostojnici, predstavnici vjerskih zajednica s područja Bjelovarsko – bilogorske županije okupili su se u Bjelovaru na poziv župana Miroslava Čačija. Nastavak je to tradicije godišnjeg okupljanja s dužnosnicima Bjelovarsko – bilogorske županije. Na susret su bili pozvani predstavnici trideset i jedne župe dviju biskupija – Bjelovarsko – križevačke i Požeške, te predstavnici pravoslavne i evangelističke crkve. Uz župana Čačiju, domaćini su im bili zamjenik župana Saša Lukić, predstojnik Ureda župana Dalibor Jurina i tajnica Županijske Skupštine Lidija Brkić.

U pozdravnim  riječima župna Miroslav Čačija zahvalio  se crkvenim  vjerodostojnicima što nas svakodnevno podsjećaju na najvažnije vrednote hrvatskog društva i naroda, bez kojih nam nema opstanka i kao takvi, nositelji su i promicatelji ljudskih duhovnih vrednota, koje danas više no ikada treba čuvati i neprestano ih ponavljati.
Dužnosnici i crkveni vjerodostojnici ovim su susretom javnosti potvrdili da su kao predstavnici svjetovnog i vjerskog života u Bjelovarskog – bilogorskoj županiji, zajedno u službi izgradnje boljeg života građana naše Županije. Kao što vjerski velikodostojnici trebaju biti uz svoje vjernike,  politički dužnosnici moraju biti uz svoje građane. Moraju ih čuti kad im je teško, moraju čuti što im treba i pomoći im da dostojanstveno žive i vjeruju. Ako ne čujemo vapaj siromašnih, ako ne znamo čime se bave i o čemu sanjaju naši mladi onda se moramo pitati radimo li svoj posao dobro – zaključio je župan Čačija. U ime uzvanika na prijamu se zahvalio generalni vikar Bjelovarsko – križevačke županije Stjepan Ptiček.

Bjelovarsko-bilogorska županija financijski i podupire aktivnosti vjerskih zajednica koje djeluju na njezinu području u okviru svojih mogućnosti. Do prije nekoliko godina, za obnovu sakralnih objekata godišnje se izdvajalo i milijun kuna, pa je župna Čačija izrazio vjeru da nećemo morati dugo čekati da Županija ponovno ima takve mogućnosti, jer sakralni su objekti povijesna svjedočanstva kulture i vjere ovdašnjih stanovnika koje moramo sačuvati od zuba vremena.

BBŽ BBŽ

BBŽ BBŽ

   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a