• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2014.
Svibanj
17

ŽUPANIJA S OPĆINOM ROVIŠĆE POTPISALA PROMEMORIJU O ZAJEDNIČKIM PROJEKTIMA

U povodu dana Općine Rovišće izaslanstvo Bjelovarsko-bilogorske županije na čelu sa županom Damirom Bajsom prisustvovalo je svečanoj sjednici, odavanju počasti poginulim braniteljima Domovinskog rata, ali i obišlo Osnovnu školu, Vatrogasni dom i razgledalo štandove s proizvodima tamošnjih obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava.

Župan Damir Bajs i načelnik Općine Rovišće Slavko Prišćan potpisali su Promemoriju
O suradnji Bjelovarsko-bilogorske županije i Općine Rovišće na projektima od zajedničke važnosti. Riječ je izgradnji nove školske zgrade i jednodijelne športske dvorane u Osnovnoj školi Rovišće, Područnoj školi Predavac koje će se provesti po modelu javno privatnog partnerstva, podršci u izradi projektne dokumentacije i sufinanciranju izgradnje vodovoda i kanalizacije, te sufinanciranju izrade registra nerazvrstanih cesta. Bjelovarsko-bilogorska županija, sukladno mogućnostima sufinancirat će izradu tog registra budući da je on osnova za povlačenje sredstava iz fondova Europske unije. Projekt izgradnje nove školske zgrade i jednodijelne športske dvorane vrijedan 12 milijuna kuna, županu Bajsu i njegovim suradnicima predstavljen je za vrijeme njegova posjeta Osnovnoj školi Rovišće. Ukupna vrijednost zajedničkih projekata procjena je na 30 milijuna kuna.
Čestitke u povodu Dana općine župna Bajs stanovnicima Rovišća uputio je na svečanoj sjednici Općinskog vijeća, čestitavši pritom na svemu što je vodstvo Općine uspjelo do sada učiniti za cjelokupan razvoj i bolji život njezinih stanovnika.
Inače, Rovišće je općina s najvećim brojem stanovnika u odnosu na ostale općine Bjelovarsko-bilogorske županije, ali i jedna od razvijenijih. Prema riječima načelnika Općine Prišćana, on je najveći do sada i iznosi više od 7 milijuna kuna. Premda je puno učinjeno, planovi su još veći. Ulagalo se infrastrukturu, ponajprije vodoopskrbu što se nastavlja sve dok svaka kuća ne bude imala priključak za vodovod.. Radilo se na projektima energetske učinkovitosti i Općine Rovišće je jedna od onih koja je za tu namjenu povukla najviše novca ode Ministarstva gospodarstva RH. Njime je obnovljena stolarija na nekoliko vatrogasnih domova, domu lovačke udruge i prostorima sportskih društava. U suradnji s Hrvatskim željeznicama započela je obnova željezničke postaje. Obnovljeno je parkiralište i stajalište, a trebalo bi uslijediti uređenje prostorija.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a