• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2014.
Travanj
8

ŽUPANIJA SUFINANCIRA SMOTRU MANJINSKOG STVARALAŠTVA

Na 6. Sjednici Koordinacije vijeća i predstavnika nacionalnih manjina održanoj u Velikoj vijećnici Bjelovarsko-bilogorske županije župan Damir Bajs podržao je prijedlog organizacije Županijske smotre manjinskog stvaralaštva koja će se održati u rujnu u Končanici

Župan Damir Bajs na današnjoj sjednici Koordinacije vijeća nacionalnih manjina istaknuo je kako smo mi županija gdje postoji 21 manjina, 5 ih je u ovoj koordinaciji i sasvim je logično da imamo jedno mjesto gdje se manjine mogu pokazati.  Za mjesto je predložena Končanica koja već ima iskustva u organizaciji državnih manifestacija, ali i zbog toga što je to općina u kojoj je češka nacionalna manjina u većini. Županija će sufinancirati program te uključiti gradove i općine kao sudionike u županijskoj smotri. „Htio bih da to bude Županijska smotra uz potporu lokalne zajednice“ – naglasio je župan Bajs.
Predloženo je da se Županijska smotra manjinskog stvaralaštva održi sredinom rujna, te da se predstave sve naše manjine sa programima. Organizator  manifestacije biti će manjinske udruge, ove godine Česi, a iduće to mogu biti Mađari ili Srbi. „Uz skromna sredstva, puno volonterskog rada, pomoć Županije i Vijeća koordinacije, zajednički možemo napraviti jednu ovakvu manifestaciju“ – rekao je Damir Malina predstavljajući program manifestacije.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a