• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2016.
Prosinac
23

ŽUPANIJSKOJ USTANOVI „SUVENIR ARBOR“ ODOBRENO TRI I POL MILIJUNA KUNA ZA ODRŽAVANJE ZAPOSLENOSTI I OTVARANJE NOVIH RADNIH MJESTA

Županijska ustanova za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje „Suvenir Arbor“ potpisala je dva ugovora sa Zavodom za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom iz Zagreba. Riječ je o ugovorima ukupne vrijednosti 3.506,083,48 kuna kojima se sufinanciraju programi za održavanje zaposlenosti te otvaranje novih radnih mjesta u „Suveniru Arbor“. Svečanom potpisivanju Ugovora prisustvovala je i zamjenica župana Đurđica Ištef Benšić.

„Suveniru Arbor“  dodijeljena su sredstva u iznosu od 500.000,00 kuna temeljem Ugovora o sufinanciranju programa za održavanje zaposlenosti u zaštitnim radionicama, dok  je Ugovorom o sufinanciranju programa za otvaranje novih radnih mjesta i održavanje zaposlenosti u zaštitnim radionicama, predviđen iznos od 3.006.083,48 kuna.

Sredstva se „Suveniru Arbor“ dodjeljuju za pokriće osnovnih troškova poslovanja, aktivnosti promocije i stvaranja poduzetničke kulture, odnosno za nabavu novih tehnologija i opreme, a sve kako bi se održala zaposlenost i povećalo zapošljavanje osoba s invaliditetom.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a