• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2016.
Prosinac
29

„ŽUPANOV LOV“

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs sa suradnicima sudjelovao je na tradicionalnom „Županovom lovu“ u organizaciji Lovačkog saveza Bjelovarsko-bilogorske županije.

Sedmu godinu za redom održao se „Županov lov“ u svrhu promocije lovnog turizma na području naše županije. Tridesetak lovaca iz raznih lovačkih udruga na lovištu „Bjelovarska Bilogora“ lovozakupnika Hittner d.o.o. lovilo je divlje svinje i lisice. Inače, lovišta na području naše županije svrstavaju se u najljepša i najbogatija lovišta u Republici Hrvatskoj i samim time dokazana su podloga za razvoj lovnog turizma.

„Županija izuzetno puno pomaže i zato naše lovstvo u ovim krajevima naše županije dobiva na potpuno drugoj veličini u Hrvatskoj. Divljači ima ne samo u ovom lovištu, već i na širem prostoru naše županije. To su već prepoznali i drugi i zato hvala Županiji što izuzetno puno ulaže u lovstvo.“, rekao je Miroslav Čačija, predsjednik Lovačkog saveza BBŽ.

„Ovo je prigodni lov koji treba popularizirati ukupnost lovstva u našem području. Moram reći da lovci, lovačke površine i naša lovišta su, bez sumnje, među najboljima u Hrvatskoj. Razlog toga je i očuvanost prirode. Činjenica je da imamo brojne životinjske vrste, ali i brigu o fondu, o tome što se događa u našim lovištima. U 2016. godini smo produljili sve ugovore za narednih 10 godina. To znači da smo zadovoljni time kako se radi i da možemo očekivati da ostanemo na vrhu kada govorimo o lovstvu.“, rekao je župan Damir Bajs te lovcima poželio dobru kob.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a